Kostymsäsongen är här!
Är det dags för bröllop, student eller annat festligt tillfälle? Då har du hittat rätt, varmt välkommen till Hugos på Järnvägsgatan 11.
Stängt, öppnar åter måndag 10:00
Järnvägsgatan 11 Karlstad

Våra tjänster

Är du på jakt efter klädsel till bröllopet ?
Vi hjälper dig!
Klicka på bilderna för att läsa mer
bröllop
Bröllop
Vi på Hugos erbjuder ett stort sortiment av bröllopskläder, främst från vår leverantör Cavaliere i Borås.
Allt från kostym, smoking, frack till bröllopsvästar och attiraljer så som kravatter eller frackhandskar.
 • Vad brukar man ha på sig som brudgum?
 • Vad ska man tänka på i val av klädsel?
 • Hur brukar bestman se ut?
 • Ska jag matcha bruden?
 • Vad betyder klädkoden?
 • Vad hör till en hel smoking eller frack?
Frågorna kan vara många i bröllopsdjungeln. Dessa frågetecken rätar vi givetvis ut tillsammans med vår kunniga personal så att allt blir som tänkt. Önskar du och ditt eventuella sällskap i form av bestman, eller bestmans, boka en tid för rådgivning med någon av våra säljare i butiken? Hör av dig till oss via Telefon eller Mail så hittar vi en tid som passar!
konsultation
Personlig rådgivning

Vi erbjuder möjligheten att boka tid med någon av oss för konsultation och rådgivning inför bröllop, ditt eget, någon annans eller till någon annan tillställning med viss klädkod.
Det kan vara stundande examen, 50-årspartaj eller dop för någon i din närhet. Önskas det, så får man mer än gärna ta med sig bestman, en eller flera, smakråd, eller kanske någon annan som känns rätt för ändamålet.

Kontakta oss gärna via mail eller telefon så bokar vi en tid för konsultation med någon av säljarna i butiken. Ni mailar oss på info@hugosherr.com eller ringer butiken på 054-18 99 90. Vi hörs!

måttsömnad
Måttsömnad

Kostym - Kavaj - Byxa - Rock

Tillsammans med vår leverantör Cavaliere från Borås är vi stolta att kunna erbjuda måttsömnad. Här ges möjligheten att få designa dina plagg precis så som du önskar. Anpassat efter din kropp och dina idéer. Med tyger från några av världens främsta väverier, bland dem Vitale Barberis, Loro Piana och Holland and Cherry.

Hur går det till?
Made to measure - måttbeställning
 • Vi börjar med en konsultation där vi går igenom dina förväntningar, idéer, önskemål och behov.
 • Dags att måtta. Vi kommer gemensamt fram till önskad passform.
 • Sedan sätter vi oss ned och diskuterar utseendet. Vi tittar på tygprover, knappar, eventuellt innerfoder, fickor, slagbredd, brodyrer och går igenom alla tankar och idéer tillsammans.
 • När vi har hittat rätt skickar vi iväg beställningen till Cavaliere i Borås
 • C:a 4-6 veckor senare kommer plaggen att finnas färdiga för avhämtning
Made to order - specialbeställning

En enklare variant av made to measure där vi istället för att måttanpassa efter din kropp utgår ifrån de standardmått som tillhandahålls av Cavaliere och justerar detaljer såsom armlängd eller byxlängd efter dina mått och önskemål. I övrigt är proceduren densamma.
Perfekt för dig som är nöjd med storleken i butiken, men som vill anpassa utseendet efter dina idéer.

Skjortor

I samarbete med Stenströms, Eton och Oscar of Sweden erbjuder vi möjligheten att måttsy dina egna skjortor!

 • Vi börjar med att måtta hur skjortan ska se ut passformsmässigt baserat på dina önskemål
 • Efter detta sätter vi oss ned och tittar på färger, mönster, kvalitéer, knappar, brodyrer, kragar och allt annat som hör en måttsydd skjorta till.
 • Sedan skickas designen för produktion till den producent ni önskar
 • C:a 3-6 veckor senare finns skjortan hos oss för slutprovning och avhämtning
Är detta vad du söker? Har du andra frågor?

Ring eller maila oss så bokar vi in en tid för konsultation!

skrädderi
Skrädderi

På Hugos erbjuder vi kostnadsfritt enklare justeringar i vissa av plaggen vi säljer.

Vår filosofi är att passform och kvalité är A och O och så har det varit sedan dag ett 1994.
Ändring av byxlängd, skjortans vidd och lite andra ändringar på plaggen du köper i butiken hjälper vi i personalen till med.

Andra sömnadsjobb, så som justeringar på kavaj eller ytterplagg, skickar vi iväg till våra kunniga sömmerskor lokalt. Då får du som kund stå för ändringskostnaden på plaggen som skickas iväg. Transport, kontakt med sömmerska och måttning av varorna ingår i servicen på Hugos.

Har du övriga funderingar eller frågor, tveka inte att Ringa eller maila oss!

Håll dig uppdaterad

Ta del av vårt nyhetsbrev med inspiration, exklusiva erbjudanden, VIP-rea och annat som händer på Järnvägsgatan 11

Tack för din prenumeration!

*Beep boop* nu blev det något fel här. Försök igen

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Om oss
Vi lever för tidlöst mode och det bästa vi vet är att få hjälpa till att klä den modemedvetne mannen och att föra det dressade modet vidare. Vårt motto har varit detsamma sedan vi öppnade 1994: Personlig stil, personlig service.

Nedan finner du
kontaktuppgifter öppettider vår historia info om grabbarna

Klicka på flikarna för mer info
Kontakt
Företagsuppgifter

Hugo & Wiktor AB
Orgnr 556741-6127
Järnvägsgatan 11
652 25 Karlstad

Kontaktadress

Hugos Herr
Järnvägsgatan 11
652 25 Karlstad
054-18 99 90
info@hugosherr.se

Öppettider

Mån - Fre : 10:00 - 18:00
Lör : 10:00 - 18:00
Sön : Stängt

Klädkoder

BEGRAVNINGSKLÄDSEL

Manliga deltagare har av tradition mörk kostym med vit skjorta och slips. Vit slips som nära anhörig och svart slips för övriga deltagare.

UDDA KAVAJ

Kavaj i annan färg än byxorna. Oftast lätt strukturerad, rutig eller liknande då den ska urskilja sig från den traditionella ”kostymkavajen”.

KAVAJ

Betyder normal mörk kostym, enfärgad eller svagt mönstrad. Detta har på senare tid tolkats lite olika. Hör efter med värden eller värdinnan vad som menas om du är osäker.

BLACK TIE

Även "dinner jacket", engelsk benämning för smoking. Svart, alternativt marinblå tillsammans med vit smokingskjorta, svart fluga, vit näsduk och givetvis lackskor.

WHITE TIE

Även "evening dress" och "tail coat", engelsk benämning för frack.

FRACK

På inbjudan står antingen "frack" eller "högtidsdräkt". Innefattar förutom frack också uniform och folkdräkt. Fracken är alltid svart, till det hör en vit fluga och vit väst. Vit frackskjorta med stå krage. Lackskor är obligatoriskt.

TUXEDO

Även "dress suit", amerikansk benämning för smoking.

CUMMERBUND

Bredare vanligen veckat midjebälte av siden eller enklare polyester. Används till smoking i svart eller kulört och ibland till frack i vitt. Annan benämning är gördel.

HÖGTIDSDRÄKT

Benämning för frack eller paraduniform.

JACKETT

Festkostym som används dagtid vid högtidliga tillfällen. Normalt svart kavaj med grå väst och grå/svart randiga byxor. Kallas även "morning dress" i England.

CLUB BLAZER

Enfärgad svart eller marinblå kavaj med blanka club knappar. Passar till alla typer av byxor, allt från strikt i grå ull till ljusa chinos eller sportig i jeans.

HUGO´S HERR

Klassisk herrekipering i Karlstad med allt en riktig gentleman behöver.

KONFEKTION

Fabrikssydda kavajer, byxor, kostymer och rockar i standardstorlekar. Kallas även RTW – Ready to wear.

MÅTTSYTT

Konfektionsplagg så som kavaj, byxa, rock eller kostym som sys på fabrik efter kundens mått och önskemål.

SKRÄDDARSYTT

Plagg som tillverkas helt och hållet för hand med flera provtagningar med skräddare under arbetets gång.

Personal
Vi som jobbar här, med profilbilder så att du inte ska blanda ihop oss.

psssst..! grabbarna är klickbara om du vill lära känna dem närmare.
Mathias Bohnfeldt
mathias
Mathias Bohnfeldt
Startade tillsammans med sin far, Sune Carlsson, Hugos Herr 24 mars 1994 som fjärde generationens klädförsäljare. Med sin far som guru har Mathias lärt sig bemästra sömnadskosten steg för steg från öppningen 1994. Idag finns det inte många korrigeringar eller ändringar som man inte kan hitta i repertoaren. Nål och tråd, gärna en maskin, sen ordnar Bohnfeldt resten.
Mathias har en mångårig kunskap om konfektion, sömnad, personlig stil och framför allt, personlig service. Söker ni den perfekta kostymen med tillbehör som ska sitta som ett ”smäck”? Då är Mr Bohnfeldt mannen för jobbet.

Sune Carlsson

sune
Sune Carlsson
Grundare och butikssäljare

Sune startade sin resa i branschen 1954 hos Bergsssons Konfektionsfabrik på Herrhagen som tillskärare. Efter detta arbetade herr Carlsson hos sin svärfar Hugo och har genom åren drivit ett flertal herr och damekiperingar. En ni kanske känner till var Kronberg & Svensson, lokaliserad på Västra Torggatan i Karlstad. Sune har med en stor portion passion och kärlek ekiperat män och kvinnor i Värmland och Sverige i närmre 60 år och han är inte färdig än. Järnvägsgatan 11 i Karlstad, där hittar ni butiken som Sune döpte efter sin svärfar Hugo, och fortsatt 27 år senare lyser klart på Karlstadkartan.

Victor Lohse

victor
Victor Lohse
Visual Merchandiser & butikssäljare

I november 2012 klev Victor in för sin första dag i Hugoskarriären och är idag, 8 år senare, ett välkänt ansikte i butiken. Victor har en flerårig kunskap om butiksförsäljning, visual mershandising, digitalt arbete och sociala medier. Med ett antal utbildningar hos bland annat Eton, Meyer, och Morris kan Victor guida er genom djungeln av kvalitéer, passformer och förklarar gärna plaggens uppbyggnad och hur du bäst sköter din garderob. Med ett antal bröllop i ryggen tar Victor mer än gärna emot er och visar vägen inför den stora dagen!

Daniel Svensson

daniel
Daniel Svensson
Butiksssäljare

Hugos yngsta lysande stjärna som redan vid 24 års ålder har en mångårig meritlista inom handels och klädbranschen. Daniel har arbetat med att sälja allt från kläder mot industrin, till kostymer och kavajer innan han fortsatte sin karriär som en del i ”Hugosgänget”. Med ett stort hjärta i det ”italienska” modet och de senaste trenderna tar Daniel emot er med öppna armar (så fort vi alla är vaccinerade)!

Vilka är vi
Den 24 mars 1994 öppnade Hugo’s Herr på Järnvägsgatan portarna för allra första gången. Far och son, Sune och Mathias Carlsson döpte herrekiperingen efter Mathias morfar vid samma namn. Morfar och svärfar Hugo hade själv mångårig erfarenhet inom branschen och var mannen som visade textilvärlden för Sune och Mathias. Från starten har butiken haft samma röda tråd, personlig stil, personlig service. Kvalitetskläder från branschens ledande leverantörer med fokus på det dressade modet. Med ett mål att kunna leverera varor till killar och män i åldrarna 18-100 år. Under 2010-talet har butiken gått från Hugo’s Herr till Hugos. Precis som kavajaxlarna har gått från Don Johnson i Miami Vice, till dagens italienska okonstruerade lättaxel. Man finner inte bara kostymer och kavajer, utan casualmodet börjar ta mark inne i butiken, utan att kvalitén tummas på. Med rötterna i den dressade klädseln växer grenarna och ni finner det mesta den moderne mannen behöver. Via främst TV och radio har vi marknadsfört oss på mängder av tokiga sätt genom åren. Allt från vårt eget dansband, Hugoz, till att vi själva har varit skyltdockor i fönstren ut mot Järnvägsgatan. Med underbara kunder och härlig feedback blir det lätt för oss att trivas med det arbete vi utför. Idag jobbar vi främst mot sociala medier så som Instagram och Facebook med texter, foton och rörlig bild.
Idag står vi stadigt med den ena foten i klassiska anor där kvalitét inte får tummas på, våra kläder sys till exempel för det mesta i Italien eller Sverige med tyger hämtade från några av världens främsta väverier, där konsten att väva finaste ull har vandrat nedåt i generationer över hundratals år.
Samtidigt står vi med andra foten i dagens stilmodevärld, där det faktiskt kan vara tillåtet att ha sneakers till kostym eller att knäppa upp översta knappen (men bara översta, vi är inga barbarer) på skjortan under after worken. Visste ni till exempel att vi varje år åker till Florens för att besöka Pitti Uomo, världens största modemässa för dressat mode?
Här träffar vi leverantörer och handplockar kläderna inför kommande säsong, samtidigt som vi låter oss inspireras av de senaste trenderna, ”straight from the source”. Vi besöker även Stockholms modevecka varje år där vi också träffar leverantörer, köper in kläder och spanar in senaste nytt från minimalismens mecka.
Ibland åker vi på studiebesök till Borås och våra svenska leverantörer, med syfte att få lära oss mer om hela tillverkningsprocessen, allt för att kunna garantera er kläder av högsta kvalitét.

Ni vet väl att ni kan boka en tid för personlig stilrådgivning hos oss?

Varmt välkomna,
Våra varumärken

Våra varumärken

alberto amandachristensen bugatti allenedmonds antagon calvinklein casamoda cavaliere clipper dahlin dako digel elson eton jockey meyer milestone mmx morris oscar pierrecardin portia r2 stenströms stetson sunwill swims wigens